6 Ocak 2014 Pazartesi

Ma’na Karaköy


Karaköy sokaklarında yürürken ne kadar mutlu olduğumu söylemek isterim. Hem koruduğu nostaljisini hissetmek hem de geçirdiği değişime tanıklık etmek heyecan verici. Bir yandan da konservatuarımın olduğu sokaklardan geçmek, okuluma uğramak bağımlılığım oldu. Bu yüzden özeldir benım için Karaköy. arta kalan kısıtlı vakitlerimi değerlendirip keşif yaptığım sokaklarda sevdiğim mekanları sizlede paylaşmak isterim.



Bir süredir Fransız Geçidi’nin önünden geçerken dikkatimi çekip de keşif listeme aldığım Ma’na yı geçen hafta ziyaret ettım. Öğle yemeklerinde Türk mutfağından örneklerin sunulduğu mekan akşamları modern bir meyhaneye dönüşüyor. Bu özelliği ilgimi çekti, meyhane olarakta tercih edebilirsiniz. Bembeyaz masa örtüleri, arkadan hafifçe kulağınıza gelen Zeki Müren parçaları ve tabii ki şahane mezeleri ile Ma’na sevgimi hızlıca kazandı. Üstelik tekar gitmeyi iple çekmeye başladım:)



Mana'da akşam yemeklerinde tüm menü sıcak ve soğuk mezelerden oluşuyor. Klasik tatların yanında çok farklı mezeler de deneyebilirsiniz. Biz gittiğimiz akşam sıcak ve soğuklardan oluşan bir deneme sofrası kurduk kendimize ve diyebilirim ki her bir tabağın lezzetine ayrı ayrı hayran kaldık.Fıstıklı balık köftesi, kaskarikas, tarama, topik, pazılı pastırmalı bohça böreği ve fasulye turşusu kavurmasından oluşan yemeğimizi tatlı olarak tahinli çıtır kabak ile sonlandırdık. Özellikle denemenizi tavsiye edeceğim mezelerin başında patlıcanlı bir meze olan mutabbel, kabaktan oluşan kaskarikas ve fasulye turşusu kavurması geliyor. Bu mezeler sonraki gidişlerimde masanın demirbaşları olacak orası kesin. Mekan size mezeleri hakkında hem geniş bilgi veriyor hemde seçim konusunda size yardımcı oluyorlar , .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder